Vernieuwingen in de Pikkelstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 18 oktober 2024

In de week van 4 november starten er wegenwerken in de Pikkelstraat. Dan vernieuwen we het wegdek en leggen we enkele verkeersremmers aan. Onder goede weersomstandigheden zullen deze werken 2 maanden duren.

Om de hinder te beperken en de toegang tot de woningen en opritten zoveel mogelijk te behouden, voeren we de werken in 3 fases uit.

Fase 1 en 2

In fase 1 en 2 vernieuwen we beurtelings aan beide zijden van de weg de goot. We herstellen ook plaatselijk de boordstenen. De kans bestaat dat je tijdens de 2 fases tijdelijk jouw oprit niet kan oprijden. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk.

Fase 3

In de 3 fase breken we de asfaltverharding op en zorgen we voor een nieuwe onder- en bovenlaag asfalt. In de laatste fase zal er mogelijk 1 week geen plaatselijk of doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Verlagen snelheid

Met de verkeersremmers en het aanduiden van brede fietssuggestiestroken op het wegdek, willen we de snelheid van het gemotoriseerd verkeer verlagen en de veiligheid van de fietsers verhogen.

Omleiding

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien. Van in de Beverenstraat geraak je via de Rodenbachstraat, Harelbekestraat, Schoolstraat, Sint-Rochusstraat en Waregemstraat in de Paanderstraat.

Van in de Paanderstraat geraak je via de Waregemstraat, Hoogstraat in de Beverenstraat.

Fasering Pikkelstraat