Deerlijk ontwaakt tussen de stippen

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2024

Pesten treft 1 op 3 kinderen en 1 op 5 jongeren. Maar ook volwassenen blijven pestgedrag tegenkomen of dragen de gevolgen ervan nog jaren later mee. Door sociale media is pesten op vandaag helaas nog meer en overal aanwezig. En tegelijkertijd meer verborgen dan ooit. Er mag dus niet langer weggekeken worden. 

Kick-off

Samen maken we het verschil tegen pesten. Door het hoofd niet weg te draaien en troost te bieden. Want elk klein gebaar kan een wereld van verschil betekenen voor slachtoffers van pesten. Daarom doen we ook in Deerlijk mee met de STIP IT actie. Een actie om jong en oud te informeren, te sensibiliseren en te mobiliseren. De campagne, een initiatief van de VRT, start op maandag 09 september. Dan ontwaakt Vlaanderen en dus ook Deerlijk letterlijk tussen de stippen. 

Stippen in Deerlijk

Ook in Deerlijk kan je sinds maandag overal in het straatbeeld en op publieke plaatsen de witte STIP IT stippen spotten. Je ziet ze op voetpaden en in gemeentelijke gebouwen zoals het gemeentehuis, d'Iefte, de jeugdienst, sporthal, bib, Sociaal Huis ... Heb jij ze al gespot?!

De langste stippenlijn

De campagne sluit af op zaterdag 28 september 2024. De VRT doet dat met een liveshow waarin ze alle deelnemende organisaties, steden & gemeenten oproepen om gelijktijdig te langste stippenplijn tegen pesten te vormen. Een duidelijk signaal om samen tegen pesten te staan. In Deerlijk valt dit moment samen met de kermisfeesten in het centrum. Het ideale moment dus om die langste stippenlijn met zoveel mogelijk zo lang mogelijk te maken! Doe je met ons mee? 

  • Wanneer? Zaterdag 28 september van 15.00 tot 16.00 uur.
  • Waar? In de Harelbekestraat.
  • Wat? Kom af naar de kermisfeesten en vorm samen met ons de langste stippenlijn tegen pesten!