Boom zoekt tuin

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024
Affiche Boom Zoekt Tuin - 2024

Zoek jij een boom voor jouw tuin? Dat treft, want wij hebben gratis bomen die een tuin zoeken. Het enige wat je ervoor moet doen, is je inschrijven voor onze infosessie op donderdag 26 september om 19.30 uur in het gemeentehuis. 

De gemeente Deerlijk doet mee aan het bomenplan. 'Boom zoekt Tuin' is een publieksacties uit dat plan. En daar kan jij mee van profiteren. In een gratis infosessie geven we je tips en uitleg krijgen over het beheer en het belang van klimaatbomen. De informatie die we geven is heel belangrijk, want we willen ervoor zorgen dat de juiste bomen in de juiste tuinen terechtkomen!

Op de infosessie kan je ter plekke een gratis boom bestellen, dankzij onze partner Regionaal Landschap Leie en Schelde. Het gaat over streekeigen soorten, die een flinke boost betekenen voor de lokale biodiversiteit. Goed voor het klimaat. De plaatsen zijn beperkt. Twijfel dus niet te lang.

Schrijf je in voor de gratis infosessie

Goed om te weten

  • Enkel wie zich inschreef en aanwezig was op de infosessie, kan gratis een boom bestellen.
  • Je kan 1 persoon per adres inschrijven, maar met meerdere leden van hetzelfde gezin naar de infosessie komen is uiteraard geen probleem.
  • Bedenktijd nodig? Je ontvangt op de infosessie een bestelformulier.
  • Boom besteld? We verwittigen je waar en wanneer je jouw boom in het najaar kan afhalen.
  • Als er meer inschrijvingen dan beschikbare plaatsen zijn, werken we met een wachtlijst.
  • De infosessie is enkel toegankelijk voor inwoners van Deerlijk. Inwoners van Waregem, Wervik en Kortrijk kunnen zich inschrijven voor een infosessie op de website van hun stad.